Onsterfelijk, Ray Kurzweil en Terry Grossman

in negen stappen naar een blijvende gezondheid

Ray Kurzweil en Terry Grossman
Uitgeverij De Wereld, 2012


We kunnen onsterfelijk worden

Kurzweil schrijft zeer goed geïnformeerd over de ophanden zijnde veranderingen op het gebied van gezondheid en levensverwachting, economie, milieu, virtual reality, de groei van kunstmatige intelligentie en het samengaan van mens en computer. Kurzweil beschrijft een Copernicaanse wending in de toekomst van de mens. Het boek bevat revolutionaire inzichten die doen denken aan die van Nietzsche, Darwin en Einstein.
 
The New York Times Bestseller

 
Iedereen snapt Kurzweils basisidee: dat de technologische kennis van de mensheid zich razendsnel ontwikkelt, met duizelingwekkende mogelijkheden voor de toekomst. De basis wordt duidelijk uitgelegd. Maar voor hen die meer willen weten en die onderzoekend zijn, biedt de auteur talloze fascinerende details. [...] De singulariteit is nabij is duizelingwekkend in diepte en durf.
 Janet Maslin, The New York Times

 
Ray Kurzweil is de beste in het voorspellen van de toekomst van kunstmatige intelligentie. Zijn intrigerende nieuwe boek laat een toekomst zien waarin informatietechnologieën zo snel en zo ver ontwikkeld zijn, dat de mensheid de biologische grenzen kan overstijgen zodat onze levens enorm zullen veranderen op een manier die we ons nog niet voor kunnen stellen.
 Bill Gates

 
Vol met vindingrijke, wetenschappelijk onderbouwde speculatie […] De singulariteit is nabij is het waard gelezen te worden alleen al om zijn schat aan informatie, die allemaal helder wordt weergegeven. [Het is] een belangrijk boek. Niet alles wat Kurzweil voorspelt zal uitkomen, maar veel wel, en ook als u het niet eens bent met alles wat hij zegt, is het de aandacht meer dan waard.
 The Philadelphia Inquirer

 
Ray Kurzweil is een van ‘s werelds leidende uitvinders en denkers en futuristen. Hij is de uitvinder van ondermeer de scanner (de optische tekenherkenning of OCR), de spraakherkenning en de synthesizer. Al meer dan twintig jaar doet hij nauwkeurig gebleken voorspellingen. Een “genius zonder rust” noemde The Wall Street Journal hem, Forbes noemde hem "de ultieme denkmachine", en het tijdschrift Inc. riep hem uit tot een van de topondernemers en "de rechtmatige erfgenaam van Thomas Edison". Foreign Policy noemde hem in 2009 een van de honderd invloedrijkste denkers. Hij heeft een lange rij prijzen en eredoctoraten, en was adviseur van meerdere Amerikaanse presidenten, het Pentagon en de NASA. Hij heeft vijf andere boeken geschreven: Fantastic Voyage: Live Long Enough to Live Forever (samen met Terry Grossman, M.D), The Age of Spiritual Machines, The 10% Solution for a Healthy Life, The Age of Intelligent Machines en Transcend. Nine Steps to Live Forever

Op de website Wetenschap24 verscheen een recensie over het boek. Lees die hier:Wetenschap24

 

The Wallstreet Journal interviewde Ray Kurzweil. Bekijk het gesprek hier: The Wallstreet journal

 

In DE INGENIEUR van 14 januari 2011 verscheen een artikel over de stelling van Ray Kurzweil dat de technologiebinnen afzienbare tijd de wereldproblemen zal oplossen.

Klik hier voor dit artikel.