De Alzheimer aanpak
Taal
Dutch
Type
Paperback
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 30,50
Delen op sociale media
In De Alzheimer Aanpak presenteert gediplomeerd
voedingsdeskundige Amy Berger een revolutionaire aanpak voor
het bestrijden van de ziekte van Alzheimer door middel van eet- en
leefwijzemaatregelen.
Bergers onderzoek toont aan dat alzheimer het gevolg is van
brandstoftekort in de hersenen: als zenuwcellen niet meer in staat
zijn energie uit glucose te halen, verschrompelen ze en sterven af,
hetgeen leidt tot klassieke symptomen als geheugenverlies en
gedragsveranderingen.
Aangezien het een stofwisselingsprobleem is, is de effectiefste
manier om alzheimer te behandelen een veelzijdige aanpak om de
energieopwekking in de hersenen te herprogrammeren door over te
schakelen op een koolhydraatarme, vetrijke eetwijze.
De Alzheimer Aanpak laat ons zien dat cognitieve aftakeling niet
onvermijdelijk is, en als deze toch optreedt, hoeven we niet stil te
zitten en af te wachten terwijl het proces zich voortzet.
Dit boek verschaft de nieuwste wetenschappelijke bevindingen om
dierbaren en mantelzorgers van alzheimerpatiënten te inspireren, en
is een baken van hoop en licht te midden van een labyrint van
duisternis.
Over de auteur
Amy Berger is afgestudeerd in voeding en is gediplomeerd
voedingsdeskundige en voedingstherapeute. Ze is Amerikaanse
luchtmacht veteraan en deed jarenlang wat volgens
gezondheidsdeskundigen ‘alles wat juist is’ om gewicht te verliezen
en optimaal gezond te blijven, maar de verwachte resultaten bleven
helaas uit.
Omdat ze wilde begrijpen waarom het reguliere advies over
caloriearme, vetarme diëten en lichaamsbeweging niet de verwachte
resultaten opleverde, ging ze op onderzoek uit en kwam erachter dat
de huidige ‘gezonde diëten’ voor het merendeel door en door
ongezond zijn. Nadat ze zelf een harde leerschool had doorlopen, is
ze anderen duidelijk gaan maken dat om stralend gezond te worden
het niet nodig is om jezelf uit te hongeren, je van alles te ontzeggen
of dag en nacht in de sportschool door te brengen.
Zowel volwassenen als kinderen kunnen niet alleen op sla leven;
echte mensen hebben echt voedsel nodig!
voedingsdeskundige Amy Berger een revolutionaire aanpak voor
het bestrijden van de ziekte van Alzheimer door middel van eet- en
leefwijzemaatregelen.
Bergers onderzoek toont aan dat alzheimer het gevolg is van
brandstoftekort in de hersenen: als zenuwcellen niet meer in staat
zijn energie uit glucose te halen, verschrompelen ze en sterven af,
hetgeen leidt tot klassieke symptomen als geheugenverlies en
gedragsveranderingen.
Aangezien het een stofwisselingsprobleem is, is de effectiefste
manier om alzheimer te behandelen een veelzijdige aanpak om de
energieopwekking in de hersenen te herprogrammeren door over te
schakelen op een koolhydraatarme, vetrijke eetwijze.
De Alzheimer Aanpak laat ons zien dat cognitieve aftakeling niet
onvermijdelijk is, en als deze toch optreedt, hoeven we niet stil te
zitten en af te wachten terwijl het proces zich voortzet.
Dit boek verschaft de nieuwste wetenschappelijke bevindingen om
dierbaren en mantelzorgers van alzheimerpatiënten te inspireren, en
is een baken van hoop en licht te midden van een labyrint van
duisternis.
Over de auteur
Amy Berger is afgestudeerd in voeding en is gediplomeerd
voedingsdeskundige en voedingstherapeute. Ze is Amerikaanse
luchtmacht veteraan en deed jarenlang wat volgens
gezondheidsdeskundigen ‘alles wat juist is’ om gewicht te verliezen
en optimaal gezond te blijven, maar de verwachte resultaten bleven
helaas uit.
Omdat ze wilde begrijpen waarom het reguliere advies over
caloriearme, vetarme diëten en lichaamsbeweging niet de verwachte
resultaten opleverde, ging ze op onderzoek uit en kwam erachter dat
de huidige ‘gezonde diëten’ voor het merendeel door en door
ongezond zijn. Nadat ze zelf een harde leerschool had doorlopen, is
ze anderen duidelijk gaan maken dat om stralend gezond te worden
het niet nodig is om jezelf uit te hongeren, je van alles te ontzeggen
of dag en nacht in de sportschool door te brengen.
Zowel volwassenen als kinderen kunnen niet alleen op sla leven;
echte mensen hebben echt voedsel nodig!
Subtitle | Een koolhydraatarme, vetrijke eetwijze voor het bestrijden van de ziekte van Alzheimer, geheugenverlies en cognitieve aftakeling |
---|---|
ISBN | 9789492665133 |
Auteur | Amy Berger |
Type | Paperback |
Taal | Dutch |
Pagina's | 432 |